ZORUNLU/GÖNÜLLÜ STAJ BİLGİLENDİRME FORMU

SAĞLIK BİLİMLER FAKÜLTESİ ZORUN/GÖNÜLLÜ STAJ BİLGİLENDİRME FORMU

İsteğe Bağlı Staj Çalışmaları Aşağıdaki İlkeler Çerçevesinde Yapılacaktır.

• Fakültemizde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü dışında staj zorunlu değildir. Staj Komisyonu kararları çerçevesinde öğrencilerimizin staj olanağı bulunmaktadır. Staj Komisyonu, çeşitli ilkeler belirleyerek, öğrenciler için uygun staj olanakları için karar verir.
  • Staj (isteğe bağlı) yapacak öğrencilere 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 5-b maddesi gereğince İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası” yapılacaktır. Dekanlığımız yalnızca bir staj süresince (20 iş günü) sağlık sigortasını karşılamaktadır.
  • İsteğe bağlı staja Fakültemizin 1. sınıf öğrencileri hariç diğer öğrencilerimiz başvurabileceklerdir. Başvurular staj komisyonu tarafından değerlendirilecektir.
  • Staj Dönemi isteğe bağlı Haziran-Eylül 2024 tarihleri arasını kapsamaktadır. Öğrencilerin stajlarını bu tarihler arasında gerçekleştirmesi gerekmektedir.
  • Staja başlayacak öğrencilerin sigorta girişlerinin yapılabilmesi için aşağıda belirtilen formları ilgili bölüm staj komisyonuna kontrol ettirdikten sonra, staj başlama tarihinden en az 10 gün önce fakültemiz İdari Mali İşler Sorumlusuna teslim etmesi gerekmektedir.

• Öğrencilerimiz stajları süresince Staj Aylık Puantaj Cetveli”ni doldurtarak 3 gün içerisinde Fakültemize elden ya da kargoyla ulaştırmaları gerekmektedir. Staj süresinin her iki ayı kapsaması durumunda 2 kez puantaj cetveli gönderilmesi gerekmekte olup; ilgili ayın sonunda ve diğer ayda stajın bittiği günün hemen ardından 3 gün içerisinde Staj Puantaj Cetvellerinin aslı fakültemize ulaştırılmalı ve ayrıca; tarattıkları 1 nüshasının da saglik@alanya.edu.tr mail adresimize göndermeleri gerekmektedirBu formun takibi ve ulaştırılması İşletmenin ve öğrencinin ortak sorumluluğundadır.
  • Staj Kurulu öğretim elemanları bu formları takip etmekle yükümlüdür.

NOT:

Öğrencilerimiz Sağlık Bilimler Fakültesine staj evraklarının aslını elden veya kargo ile fakültemiz ilgili bölüm staj komisyonuna göndermelidir. Öğrenciler stajlarına sigorta girişleri      yapıldıktan sonra başlayabileceklerdir. Sigorta girişleri yapılmadan işletmede yapılan çalışmalar staj süresinden sayılmayacaktır.

• Öğrenciler stajlarını Staj Başvuru Formunda belirtilen kurumda ve tarihler arasında yapmak zorundadır. Bunun dışında yapılan diğer uygulamalar değerlendirmeye alınmayacaktır ve sigorta işlemleri Fakültemiz sorumluluğunda değildir.
  • İsteğe Bağlı Staj süresi 20 işgünü olup; staj başlangıçları Haziran- Eylül aylarını kapsayacaktır.
  • Gerekli belgeler   ve    stajla    ilgili     süreç    internet sayfamızda https://saglikbf.alanya.edu.tr/ ve Fakültemiz panolarında ilan edilmiş olup, belirtilen koşullara uymayan ya da eksik belgesi bulunan öğrencilerin sigortaları başlatılamayacaktır.
  • Staj süresince yaşanabilecek iş kazası ve sağlık raporu gibi bütün raporlar fakültemize en geç olay günü veya olay tarihinden 1 (Bir) gün sonra iletilmelidir.