AKREDİTASYON ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA “DIŞ PAYDAŞ ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ

• SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
  • 25 Temmuz, 2023
AKREDİTASYON ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA “DIŞ PAYDAŞ ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, 20 Temmuz 2023 tarihinde akreditasyon çalışmaları kapsamında “Dış Paydaş Çalıştayı” düzenlemiştir. Çalıştayın amacı fakültemizin hemşirelik bölümü öğrencilerinin ve mezunlarının uygulamaya veya eğitime gittikleri üniversite dışındaki diğer kurum ve kuruluşların öğrencilerimiz/mezunlarının yetkin ve yeterliliğine ilişkin görüşlerini alarak eğitim planımızda değiştirilmesi, geliştirilmesi gereken yönleri tespit etmek ve ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verecek yetkin donanımlı, çağdaş hemşireler yetiştirmektir.  Çalıştaya Alanya İlçe Sağlık Müdürlüğünden temsilci, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve çeşitli devlet okullarından temsilci müdür/müdür yardımcıları, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Özel Hastanelerden temsilciler, hemşirelik bölümü öğretim elemanları olmak üzere toplam 17 kişi katılmıştır. Çalıştay Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayriye Ünlü tarafından açılmış ve çalıştayın amacı açıklanmıştır, daha sonra hemşirelik bölüm başkanı Doç. Dr. Dijle Ayar tarafından bölüm misyon ve vizyonu, akreditasyon   çalışmaları kapsamında bölüm program çıktıları ve eğitim amaçlarını içeren sunum paylaşılmıştır. Paydaşların görüş ve önerileri alınarak çalıştay başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.