Öğrenci

Eğitim-Öğretim Programı

Dersler güz ve bahar dönemlerinde verilir. Beslenme ve Diyetetik Programı zorunlu dersler içermektedir. Ayrıca, zorunlu derslere ilave olarak öğrencilere kendi tercihlerine göre seçebilme fırsatı sunulan seçmeli dersler de bulunmaktadır. Toplam alınması gereken zorunlu ders 180 AKTS'dir. Zorunlu dersler; Fen, Temel Tıp ve Sosyal Bilimler konularına yöneliktir. Bu derslere ek olarak, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile Yabancı Dil (İngilizce) de zorunlu derslerdendir. Seçmeli derslerden 60 AKTS alındığında bütün derslerin %25'ini oluşturmaktadır. Bölüm dışından alınabilecek seçmeli dersler, bütün seçmeli derslerin %8'ini oluşturmaktadır. İlk yıldan başlayarak seçmeli dersler 4 yıl süresince her dönemde alınabilmektedir. Seçmeli dersler arasında, Beslenme ve Genetik, Gıda Biyoteknolojisi, Beslenme Bilimlerinde Temel İlkeler I-II, Beslenme ile İlgili Hastalıkların Biyokimyası, Türk Mutfağı, Besin Teknolojisi, Standart Yemek Tarifeleri Geliştirme, Fonksiyonel Besinler, Dünya Mutfakları, Kanser ve Beslenme, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi, Geleneksel Gıdalar, Menü Planlama, Besin Hijyeni, Yaşlılıkta Beslenme, Besin-İlaç Etkileşimi, Özel Durumlarda Beslenme, Yeme Davranışı Bozuklukları, Gıda Katkı Maddeleri, Besin Duyarlılığı ve Alerjilerinde Beslenme gibi seçmeli dersler de yer almaktadır. Öğrenciler Beslenme ve Diyetetik alanında elde edilen teorik bilgileri farklı çalışma alanlarında uygulamak ve eğitim becerisi kazanmak amacıyla dördüncü yılın güz döneminde BES405 Klinik Beslenme Çocuk Stajı ve BES407 Klinik Beslenme Erişkin Stajı ile staj süreçlerine başlarlar. Dördüncü yılın bahar döneminde BES406 Toplum Beslenmesi Stajı ve BES408 Toplu Beslenme Sistemleri Stajı ile stajlarını tamamlarlar. Bunun yanı sıra bir konu ile ilgili literatürdeki bilgileri derleyerek seminer sunarlar ve her öğrenci özel bir konu üzerinde araştırma yaparak mezuniyet tezi hazırlar.